Kiltamaja

Saaristomeren Merivartiokilta ry ja Selkämeren Rannikkokilta ry ylläpitävät Kuuskajaskarin linnakesaarella sijaitsevaa kiltamajaa. Kiltamajan omistaa Rauman kaupunki ja se on vuokrattu kiltojen käyttöön. Kiltamaja on tarkoitettu molempien kiltojen jäsenistön virkistyskäyttöön. Maja toimii myös tukikohtana killan toiminnalle Rauman seudulla. Näillä sivuilla kerrotaan majan varustuksesta sekä käyttösäännöistä.
 
Kaikissa kiltamajaa koskevissa asioissa pyydämme ensin ottamaan yhteyttä majaisäntään. Majaisännän kautta hoituu myös majan varaaminen.

Sijainti
 
Kiltamaja sijaitsee Kuuskajaskarin linnakesaarella Rauman edustalla noin 3 mpk mantereelta. Puolustusvoimat luopuivat saaresta 1990-luvun lopulla. Nykyisin saaren omistaa Rauman kaupunki ja se on yleisessä virkistyskäytössä. 

Lisää tietoa Kuuskajaskarista

http://www.kuuskajaskari.fi/

http://www.rauma.fi/kuuskajaskarin-linnakesaari

Yhteydet Kuuskajaskariin

Saarelle kulkee kesäaikaan säännöllinen matkustaja-alusliikenne, jonka avulla myös kiltamajalle pääsee helposti. Reittiä operoi Rauman Saaristokuljetus. Vesibussien lähtösatama ja lipunmyynti sijaitsevat Poroholmassa (kts. aluekartta ja saapumisohjeet). Tarkempaa tietoa alusliikenteestä www.raumansaaristokuljetus.fi

Yleistä kiltamajasta
 
Kiltamaja on Kuuskajaskarin entinen linnakkeen päällikön asunto. Asunnossa on aikoinaan asunut useita ruokakuntia samanaikaisesti. Kiltojen alkaessa kunnostaa majaa sen huonejakoa muutettiin siten, että tupa saatiin avarammaksi ja rakennukseen saatiin mahtumaan tilava sauna. Nyt rakennus on ahkeran talkootyön ja saatujen lahjoitusten myötä hyvässä kunnossa sisältä ja päältä.

Kiltamajan käyttösäännöt 2018

Kiltamajan käyttövastikkeet 2018
 
Varustus
 
Kiltamaja on varustettu varsin kattavasti. Maja on kiinni kaupungin vesijohtoverkossa ja majan kellarissa on reilusti mitoitettu lämminvesivaraaja. Näin astioiden pesu ja saunominen onnistuvat helposti. Majan sähköistys on myös uusittu. Samalla valaistusta parannettiin ja käytössä on muutama lämpöpatteri, joiden ansiosta käyttöaikaa on voitu pidentää syys- ja kevätkausille. Vesivessaa ei ole vaan käytössä on ekologinen puucee, joka sijaitsee puuvajan päädyssä.
 
Kiltamajalle mahtuu isokin porukka aikaa viettämään. Yöpymiseen paikkoja löytyy 5-6 hengelle. Omat petivaatteet on syytä ottaa mukaan.
 
Keittiöstä löytyy mm. sähköhella uunilla, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, jää-pakastinkaappi, vedenkeitin ja astioita usealle henkilölle. Myös helppokäyttöinen kaasugrilli löytyy terassilta omasta säilöstään.