Meripelastuksen hälytysnumero 0294 1000

Tutustu,
APUA veneilijän turvallisuusoppaaseen

www.raja.fi/veneily

Tiedotteet

Muistutus veneilijöille: Runkokatsastukset suoritetaan ennen veneiden vesillelaskua.

Meri-VHF -kursseja keväällä 2019 Turussa järjestävät:

-Turun työväenopisto 16.4.2019 - 2.5.2019
https://opistopalvelut.fi/turku/course.php?l=fi&t=2478

Kävijälaskuri 21.1.2014 alkaen. Kävijöitä ennen tätä 26521

Käyntejä kotisivuilla:441481 kpl

Kiltamaja

Saaristomeren Merivartioston Kilta ry ja Selkämeren Rannikkokilta ry ylläpitävät Kuuskajaskarin linnakesaarella sijaitsevaa kiltamajaa. Kiltamajan omistaa Rauman kaupunki ja se on vuokrattu kiltojen käyttöön. Kiltamaja on tarkoitettu molempien kiltojen jäsenistön virkistyskäyttöön. Maja toimii myös tukikohtana killan toiminnalle Rauman seudulla. Näillä sivuilla kerrotaan majan varustuksesta sekä käyttösäännöistä.
 
Kaikissa kiltamajaa koskevissa asioissa pyydämme ensin ottamaan yhteyttä majaisäntään. Majaisännän kautta hoituu myös majan varaaminen.
Sijainti ja yhteydet mantereelta
 
Kiltamaja sijaitsee Kuuskajaskarin linnakesaarella Rauman edustalla noin 3 mpk mantereelta. Puolustusvoimat luopuivat saaresta 1990-luvun lopulla. Nykyisin saaren omistaa Rauman kaupunki ja se on yleisessä virkistyskäytössä. Saarelle kulkee kesäaikaan säännöllinen matkustaja-alusliikenne, jonka avulla myös kiltamajalle pääsee helposti. Lisätietoja itse saaresta sekä alusliikenteen aikatauluista löytää Rauman kaupungin sivuilta http://www.rauma.fi/kuuskajaskarin-linnakesaari 
 
Yleistä kiltamajasta
 
Kiltamaja on Kuuskajaskarin entinen linnakkeen päällikön asunto. Asunnossa on aikoinaan asunut useita ruokakuntia samanaikaisesti. Kiltojen alkaessa kunnostaa majaa sen huonejakoa muutettiin siten, että tupa saatiin avarammaksi ja rakennukseen saatiin mahtumaan tilava sauna. Nyt rakennus on ahkeran talkootyön ja saatujen lahjoitusten myötä hyvässä kunnossa sisältä ja päältä.

Kiltamajan käyttösäännöt 2018

Kiltamajan käyttövastikkeet 2018
 
Varustus
 
Kiltamaja on varustettu varsin kattavasti. Maja on kiinni kaupungin vesijohtoverkossa ja majan kellarissa on reilusti mitoitettu lämminvesivaraaja. Näin astioiden pesu ja saunominen onnistuvat helposti. Majan sähköistys on myös uusittu. Samalla valaistusta parannettiin ja käytössä on muutama lämpöpatteri, joiden ansiosta käyttöaikaa on voitu pidentää syys- ja kevätkausille. Vesivessaa ei ole vaan käytössä on ekologinen puucee, joka sijaitsee puuvajan päädyssä.
 
Kiltamajalle mahtuu isokin porukka aikaa viettämään. Yöpymiseen paikkoja löytyy 5-6 hengelle. Omat petivaatteet on syytä ottaa mukaan.
 
Keittiöstä löytyy mm. sähköhella uunilla, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, jää-pakastinkaappi, vedenkeitin ja astioita usealle henkilölle. Myös helppokäyttöinen kaasugrilli löytyy terassilta omasta säilöstään.